View
Gallery

Dark to Delightful

Landscape Ontario Award of Excellence 2017

This project began with the clients’ desire to maximize their outdoor space.

The old two car garage was converted to a new kids’ play room, complete with heated floors and drywall on the interior walls. A flat roof was installed to provide an upper sunning area and yields an additional 400 square feet of outdoor living space. The structure was given a heritage stone façade, a classic overshot roof, along with custom doors and sidelights. Reclaimed antique masks were incorporated into a brick and stone water feature. Additional elements include a stunning bit of drystone walling, stairs leading to a kids’ swing, flagstone and herringbone brick as the pedestrian surfaces, a built-in stone barbeque and a heated driveway. Spectacular gardens and lighting round out the project.